Topp designintervju: Nathan Wins!

Uspešni mladi podjetniki - Brivnica Pela design (15. 6. 2018) (Juni 2019).

Anonim

När domarna diskuterade ditt arbete kallade de dig en intelligent designer - vad var de poäng du försökte slå med din inredning och övergripande ordning?
Min uppfattning var att jag ville läsa som designer och inte dekoratör - jag ville komma över som möjligt. Jag ville visa de saker jag själv kunde göra, och jag ville inte att den skulle bara se ut som något jag drog ut ur en bok.

Hur ser du skillnaden mellan en dekoratör och en designer?
Dekorerare och designer kan gå i samma hatt, men jag antar att en designer är någon som har färdigheter att bygga en möbel, som kan gå utöver att bara handla. Vi är alla dekoratörer på egen hand. En formgivare tar lite mer skicklighet och talang och kanske lite träning, kanske en klass.

I allmänhet skulle du vilja säga att du jobbar mer med känslan eller noggrann beräkning?
Tänker tillbaka till showen, mycket av det var bara på mage. Det beror på kunden.
Du arbetar med kunden; du förstår dem Du hör deras röst, och sedan sprider du din röst till dem. Många handlar om dina konstnärliga förmågor och med en klient delar du en vision.

Margaret Russell älskade din entré, men hon sa att den inte tjänade någon riktig sak. Som excentrisk designer tror du att du någonsin förlorar kontakten med praktiken?
Jag antar att varje designer förlorar kontakten med praktiken. Det är en del av jobbet. Det är vad du måste göra. Du går överst med saker. Du köper ljuskronor som du inte behöver. Det handlar inte egentligen om praktisk. Men för ingången till det huset kände jag mig inte som om det var nödvändigt för två sittplatser. Det handlade mer om att göra en stor entré.

Domarna prisade dig för att vara en riskmakare. Men de varnade också för att ta risker i någon annans hem kan missa en klient ut. Hur hanterar du det?
Du har en vision som du vill uttrycka och självklart trycka, och det är konstnären i dig. Att ta risker är det som vi ska göra som designers. annars är det så tråkigt. Det kopierar bara. Om du inte tar någon risk är du inte konstnär.

Trots att du vann, fanns det missteg i ditt hus, nämligen den enorma sarkofagskonsolen i vardagsrummet. Vad har dessa misstag och kritiken från domarna lärde dig som designer?
Fan det, såg du det? Skrattande. När det kom in i rummet tänkte jag: "Ooooh, skit, vad har jag gjort?" För att vara helt ärlig var det ett misstag. Minsta gången jag såg den komma in i huset, borde jag ha sagt, "ingen väg". Vad gäller kritik går du
måste ha ett öppet öra. Du måste absorbera det och vara redo att reflektera det i framtida arbete.

Vad var ditt favoritrum i ditt hus?
Matsalen var min absoluta favorit. Jag lägger mitt hjärta och själ in i det. Jag gjorde en målning, gjorde ett bord, gjorde en ljuskrona. Det kände mig väldigt anpassat och väldigt reflekterande av min personlighet och hur jag skulle vilja utforma.

Domarna älskade din målning i matsalen - hur fick du den idén? Tror du att du kommer att börja göra mer konst för kunder i framtiden?
Målningen kom från mig att inte kunna köpa det konstverk som jag ville ha, så jag trodde jag måste ha något att fylla upp denna tomrum på väggen. Så jag fick måla och en duk och gjorde något. När det gäller att göra mer konstverk för kunder tvivlar jag på det. Jag skulle inte kalla mig en målare. Men det var coolt. Jag önskar att jag fortfarande hade det.

Margaret chalked upp din vinst, inte bara för talang, men till en känsla av förtroende för dina designbeslut. Hade du på Top Design ökade ditt självförtroende för att bli jämnare med dina designers?
Absolut. Att vara på topp design var den chansen och forumet att göra vad jag ville ha. Till slut dömdes du, du hade en panel av människor som tittar på ditt arbete: Margaret, Kelly, Jonathan, Indien och någon annan de fick varje vecka. Du hade en liten budget och begränsade material och var tvungen att komma med något riktigt lysande. Förflyttning framåt tror jag att jag kommer att bli edgier med mitt arbete, men också självsäker i den meningen att jag vet hur långt du kan gå och hur långt du inte kan.

Tror du att du någonsin gick för långt på showen?
Jag tycker att några av mina idéer var så falska. Jag har slagit talar ut ur några få situationer. Ett i åtanke är fönsterskärmen, som bara var en hel katastrof. Det är helt pinsamt att den utmaningen var knuten till mitt namn. Jag visste inte vad jag gjorde.

Vad tänkte du när du tog domarna genom ditt hus?
Jag var väldigt stolt. Jag var väldigt exalterad att visa dem utrymmet. Jag tänkte att jag hade skapat något som jag skulle vilja säga mitt namn till. Jag kände mig inte generad alls. Det var väldigt reflekterande av min personlighet, liksom min förmåga och skicklighet som designer. Jag var säker på vad jag visade.

Efter den första bedömningen trodde du att du skulle vinna?
Det var ett väldigt konstigt ögonblick, för jag hällde mitt hjärta och själ in i det men du vet aldrig. Jag jämförde det med Preston, jämfört med Ondines men i slutändan var allt jag kunde göra hoppet.

Vad var den första tanken som gick igenom ditt huvud när de sa att du var vinnaren?
Umm ... Gud, jag minns bara att jag har den här överväldigande chocken. Jag ifrågasatte verkligen om de faktiskt hade sagt det till mig. Tänker, åh min gud var mitt jobb så bra? Tyckte de verkligen om det? Är du säker på att det inte var Ondine? Preston? Ska jag vakna på ett ögonblick? Det var drömligt. Det var surrealistiskt.

Vad är du mest glada över - titeln Top Design, i ELLE DECOR, eller pengarna?
Skrattar . Jag tycker att exponeringen i ELLE DECOR är ganska spännande. ELLE DÉCOR är uppenbarligen en väldigt viktig skyddsmagasin, både i USA och internationellt. Det betraktas som typ av översta hak av skyddstidningar. Pengarna är stora, men det är en extra bonus. Exponering i ELLE DECOR är den största affären.

Hur ska du använda $ 100.000?
Jag har nyligen lanserat mitt eget företag, Nathan Thomas Studios. Det hjälper mig att flytta lite längre, kanske köpa en faxmaskin, kopiator, kuvert, du vet, de saker jag behöver.
Kanske ska jag göra en liten resa. Jag går till Marocko för jul och nyår. Det var redan planerat, men det kommer att bli en bättre resa nu!

Hur tror du att vinnande Top Design hjälper dig i framtiden, och vilka möjligheter kommer det att ge dig som du inte trodde skulle vara möjligt, annars?
Att vara på toppdesign för oss alla, för varje deltagare, från Serge till mig, fungerade den som den här plattformen för en nationell publik. Det är en underbar, underbar typ av trampolin för alla designer som deltog i showen. Lyckligtvis tror jag att finalisterna kommer att drivas till många nya höjder. Det är nästan som Top Design är ditt pr-firma. Det ger dig mycket exponering att du inte kommer att få något annat.

Vi är glada att se mer från dig - vad har du jobbat på sedan showen slutade och vad har du på lager?
Jag är också upphetsad! Jag jagar för kunder just nu. Jag avslutar ett jobb upp i Williamsburg [i Brooklyn] som har en urban chic vibe på den och en graffiti-målad vägg. Jag tittar på möbeldesign. En möbelmakare och jag går igenom rörelserna just nu. Jag hoppas att Nathan Thomas Studios flyttar in i många av grenarna: produkt, möbler, klädsel, textilier, tapeter och interiörer.

att se arbete från de tre bästa finalisterna.

Få den fulla skopan på Top Design Central .

att kolla in alla tidigare intervjuer.