Saker du borde aldrig, någonsin ren med

Anonim

1.Vinegar: Användning av ättika på trägolv, naturplattor och bänkskivor i granit kan skada ytan som orsakar att de blir tråkiga.

2.Soppa / tvättmedel: Med tvål och tvättmedel kan man vara hård och skada mattor och läder - det kan också lämna en återstod.

3. Bläck: Klor i blekmedel är aggressivt perfekt för rengöring av badrummet, men extremt skadligt för apparater i rostfritt stål och köksredskap. Men akta dig för att blanda blekmedel med andra badrumsrenare kan skapa en giftig gas!

4.Ammonia: En vanlig go-to för sin fläckbekämpande kraft, ammoniak kan vara ganska skadlig och bör aldrig användas för att rengöra klädsel-det kan lämna stoppade möbler missfärgade.

5.Steelull: På grund av sin styrka är stålull utmärkt för att ta bort torkad gunk och smuts, men det är lika skadligt när den används på ytor mjukare än den, som rostfria vitvaror och gjutjärnspann.

6.Hot vatten: Rengöring av metaller som mässing och silver med varmt vatten kan ta bort tarnet men kan orsaka att ytan blir avfärgad igen snabbt. Det lämnar inget för att skydda råmetallen. För att detta ska hända bör en polsk användas.

7.Straw Broom: En hushållsstift, denna typ av kvast kan orsaka mer skada än bra. En halmbesättning ska aldrig användas vid sopning av kakel - halmen kommer att orsaka små repor. Använd istället en dammmopp eller ett dammsugare.