Ett penthouse i San Franciscos historiska klocktorn går på marknaden

Penthouse Playboys - Regn (demo 1993) (Juli 2019).

Anonim

Rob Levy

När klocktornet steg i San Francisco SoMa-kvarter för 94 år sedan, var den slanka tegel- och vedstrukturen en symbol för stadens ekonomiska förmåga.

Tornet var ett tillägg till den massiva fabriken som innehöll två fulla kvarter vid andra och Bryantgatorna och innehöll Schmidt Lithograph Corp. Vid den tiden var Schmidt stadens största arbetsgivare och den största skrivaren på västkusten som producerar etiketter för fruktföretag.

Gilla så många reliker av stadens förflutna har fastigheten sedan dess blivit omarbetad, och år 1993 omvandlades klocktornsbyggnaden vid 461 Second Street till 127 moderna levande arbetsklänningar designade av David Baker.

Nu är takvåningen, byggnadens kronjuvel, på marknaden för första gången sedan den ursprungliga loftägaren flyttade för 23 år sedan. Denna två-rumsfastighet, prissatt till 8, 5 miljoner dollar med Sotheby's, inkluderar exklusiv tillgång till de tre berättelserna som stiger upp i det upplagda klocktornet, där solljuset går in i de fyra glasytorna som ställer in interiören.

Nuvarande ägare, Tom och Carol Burkhart, brukade blicka ut vid det tornet från loftet där de bodde tvärs över gatan. När klocktornets takvåning gick på marknaden turnerade de det av nyfikenhet och kunde inte motstå att göra ett erbjudande.

"Vi skulle bara sitta där i vårt vardagsrum, salivating tänker att det skulle vara fantastiskt att bo i det tornet", sa Burkhart. "Och då gick det på marknaden och sedan gick vi till öppna huset. Det var nog 50 personer som gick runt. Platsen var så bred öppen. Det var fantastiskt."

Han tillade: "Vår fastighetsmäklare råkade vara där och sa, " De flesta kunde inte bo här, men du kunde två. " Vi hade bara spenderat nio månader ombyggnad över gatan, men jag kunde inte motstå. Jag gjorde ett erbjudande med två händelser för ett betydligt lägre pris. "

På den tiden var SoMa praktiskt taget en spökstad med tomma lager, några restauranger, inte en enda mataffär. Burkhart var en av pionjärerna för att återuppliva detta område, fortsätter att köpa kontorslokaler i klocktornet och flytta sitt Menlo Park-baserade investeringsrådgivande företag.

"Jag hade en två minuters pendling gå ner sex trappor ... tre minuter går upp", sa han. "Jag ska leva för att vara 105 för att jag aldrig haft stress av pendling."

Klocktornets takvåning sträcker sig över 3 000 kvadratmeter och innehåller två sovrum, två badrum, ett modernt kök och ett rymligt vardagsrum med en glasskärmad spis. Exposed tegelväggar och katedrallofter med synliga stålbjälkar är påminnelser om byggnadens industriella förflutna.

Från wrap-around däck utanför kan du se AT & T Park, den nu blomstrande SoMa och downtown skyline, men den mer gripande utsikten är inifrån ser över motorvägen som leder upp till Bay Bridge.

Historien säger att under konstruktionen av San Francisco-Oaklands Bay Bridge på 1930-talet ringdes till lithografföretagets ägare Max Schmidt.

Han fick höra att hälften av hans byggnad skulle rivas ner för att ge plats åt vägen. Men när Schmidt sa något i linje med "gör det och jag flyttar till Östbåten", förändrades planerna och vägen redesignades till väster väster om tornet.

Från takvåningens golv till tak fönster, utspelar sig denna historia nedan. "Det är en rörlig konst, " sa Burkhart. "För 20 plus år har vi aldrig blivit trött på att titta på bilarna. Du är tillräckligt hög för att inte lamporna ska skina in i utrymmet. Du ser bilens bakljus sakta förflyttning österut till Oakland och strålkastare som kommer in i staden. Vi har sett 300 000 människor per dag pendlar till och från East Bay. Det är kul att vara en del av denna levande konst. "

Se fler bilder av denna lägenhet nedan:

h / t: SFgate.com

Från: Town & Country USA