Udda och ovanliga redskap

Sveriges mest udda A-traktorer (Juni 2019).

Anonim

I början av 1900-talet kunde du inte komma undan med att använda bara någon gammal kniv för att hantera smör. Du behövde smörplocka. Och för att plocka den speciella chokladbeten av fatet? Bon bon scoop, naturligtvis. Du tror att det är svårt nu att försöka lista ut vilken gaffel som ska användas? Försök att leva under den viktorianska åldern när nästan varje förrätt och sidrätter hade sitt eget redskap. Före kylning och konserveringsmedel var livsmedelsförvrängning ett stort problem, särskilt bland de rika som trodde att det stod samma betjäningsstycke i olika livsmedel med varierande temperaturer skulle orsaka "korsförorening". Som ett resultat var bacon gaffel, sardin server och marrow scoop bland de ovanliga redskap som uppfanns för dem som hade råd att vara så finicky om deras hälsa.

För att hjälpa oss att sortera igenom samlingen av udda och lite kända redskap som nu finns tillgängliga på [link href = "//www.liveauctioneers.com" target = "_ blank" link_updater_label = "external"] LiveAuctioneers.com

, vi vände oss till antik silverförsäljare Carla Zarse av Replacements Limited. Vårt roundup är en titt på några av de märkligaste silvervarorna som användes under 1900-talet och början av 20-talet-silverware som inte ens din mamma skulle troligen veta vad man ska göra med.