Michael Kors köper Jimmy Choo för $ 1,2 miljarder

En hållbar framtid - en film om vårt energiarbete (Juli 2019).

Anonim

Getty Images

Michael Kors köper Jimmy Choo för 896 miljoner pund (1, 2 miljarder dollar), båda varumärkena meddelade på tisdag. Under avtalet kommer varje aktieägare i high-end skor märke att få 2, 30 (3 dollar) pund per aktie i kontanter, WWD rapporter.

Förvärvet är ett svar på minskningen av försäljningen för exklusiva varumärken, eftersom köpcentret "har minskat kraftigt", rapporterar New York Times . Trots att e-handelswebbplatser, snabbmodevarumärken och även lyxiga etiketter som Gucci fortsätter att trivas, kämpar varumärkena på den "tillgängliga lyxmarknaden", som Kors, till. Jimmy Choo-affären kommer två månader efter att Coach gjort ett liknande drag genom att köpa Kate Spade för 2, 4 miljarder dollar.

Prinsessan Diana bär Jimmy Choo klackar 1997.

Getty Images

Jimmy Choo är ett intressant par med Kors, som den förra är känd för sina höghöga stilettor och glam, kristall-utsmyckade mönster, medan den senare gravitates mot jordartade lädervaror och färdig att ha på sig.

Men Kors tycker att de gör en bra match. Företaget berättade för WWD att den planerar att införliva de "erfarenheter, infrastruktur och kapacitet som den har utvecklat under sin egen globala tillväxt som ett lyxigt modemärke för att stödja tillväxten av Jimmy Choo genom butiksöppningar och vidareutveckling av sin online närvaro."

Jimmy Choo fortsätter att fungera som Pierre Denis som VD och Sandra Choi som kreativ chef, så förvänta dig inte några stora förändringar i företaget eller dess design. Under tiden planerar Kors att lägga till ett "utökat sortiment" av produkter till sin egen repertoar.

Bella Hadid går i Michael Kors Fall 2017 showen.

Getty Images

Från: Harper's BAZAAR US