IKEA Furniture Now Funktioner En enklare lösning för montering och demontering

Smart belysning för alla (Juli 2019).

Anonim

Courtesy av IKEA

Åh, IKEA. Hur vi älskar dig, och ändå hur vi oundvikligen behöver en cocktail när vi försöker montera dina möbler (eller, i Ryan Reynolds fall, en kall öl).

Vissa människor verkar givetvis vara naturaler genom att sätta ihop muttrarna och bultarna i flatpacksmöbler - vem är du och var kom du ifrån? - men för de allra flesta av oss vill vi helt enkelt att det var ett enklare sätt.

Som det gör med så många saker, från att lösa förhållandeproblem för att du ska trivas om att vara rörig, har IKEA svarat.

Introduktion till EKET-serien: Möbelversionen av Elle Woods böj och snap, men i det här fallet gör du ett "klick och snäpp" för att sätta ihop en lagringsenhet (vi hörs det fungerar varje gång). Den enkla enheten, som kan placeras på golvet eller monteras på väggen som en lagringslösning, handlar muttrar och bultar till IKEAs kildukar - en klickteknik som gör det mycket snabbare att montera och demontera möblerna, berättade IKEA för ELLEDecor. com.

Se, en EKET-lagringsenhet:

Courtesy av IKEA

Och se, kilformarna:

Courtesy av IKEA

Nu är det inte första gången IKEA har använt kildukar för att påskynda möbeltillverkningen. Tekniken (inspirerad av ett traditionellt sätt att montera möbler) introducerades först 2013. Företagets LISABO bordserier använder även kildukarna som en enklare monteringsmetod - och vi är glada att se trenden växa över IKEA produkter.

Hopsättning:

Courtesy av IKEA

Färdig produkt:

Courtesy av IKEA

Så här fungerar det: Ett litet, ribbigt utsprång är monterat i plana möbelpaneler, och passar perfekt som ett pusselstycke i förborrade hål. Förutom att göra ditt liv enklare, skapades det för att eliminera behovet av ytterligare resurser, såsom dussintals metallbeslag, enligt Dezeen. Även om vissa produkter fortfarande kräver traditionell montering, planerar IKEA att rulla ut fler stora möbelprodukter som kan klickas ihop.

Intrigued av klicka och snap? Kolla in videon nedan för att se hur allt kommer samman.

h / t: dessa