HOUSE TOUR: East Meets West In A Sophisticated Paris Pied-A-Terre

Anonim

Amerikanfödd inredningsarkitekt Christopher Noto tänkte inte precis på att köpa en lägenhet i Paris. Han ägde redan en i en Haussmann-era byggnad nära Palais-Royal. Men en dag i 2011 befann han sig att vänta på en trottoar i 7: e arrondissementet, precis som ett "till salu" tecken var inrollat ​​på en grannbyggnad. Han hade alltid älskat distriktet och på det ögonblick som han bestämde sig för att ringa. "Jag väntade på att det sista numret verkar stansa det, " minns han. "Kvinnan som svarade sa, " Vi har redan 15 möten ", som jag svarade:" Hur kan du? Du har bara lagt upp tecknet! " "

Björn Wallander

Ett 1900-talets järn- och marmorträdgårdsbord tjänar som ett skrivbord utanför sovrummet; stolen är i stil med Louis XV, lampan är en anpassad design, och gardinerna är av en Holland & Sherry cashmere.

Inom några dagar hade han sett lägenheten och gjort ett erbjudande. Men då började han få kalla fötter. "Jag trodde, är jag arg? Jag har en annan lägenhet att sälja för att köpa den här", säger han. Precis som han var på väg att dra ut, kom ett par vänner fortast för drycker på hans plats nära Palais-Royal. "De sa, " Chris, om du någonsin kommer över någon i Paris som säljer en lägenhet som denna, skulle vi gärna köpa den ", påminner han om. Och det är precis vad som hände. "Det var tänkt att vara", tillägger han. "Sakerna föll verkligen på plats providentially."

Björn Wallander

En Khmer sandsten staty och en Ming-dynastiet trädgårds prydnad i entrén.

Hans nya 1.249 kvadratmeter pied-à-terre, i en byggnad från 1820-talet, var i en ynklig situation. "Det var ett vrak", förklarar han lakoniskt. "Det var ett jätte Ikea-kök i mitten och tre mörka lilla sovrum och en hall i ryggen." Snarare mer tilltalande var några av periodens detaljer som han lyckades rädda. "Det här är vad som sålde mig mer än någonting", säger han och pekar på ett fönsterhandtag skulpterat med en karyatids huvud. "Jag blir galen för sådant sånt."

Björn Wallander

Sovrumets djurteckningar inkluderar verk av Paul Jouve, Georges Lucien Guyot och André Margat, sängen är en anpassad design, mattan är en antik perser, 1800-talets ljuskrona är av Baguès, gardinerna är av Holland & Sherry tweed, och väggarna är målade i Farrow & Ball's Wevet.

Kornet och parketten i vardagsrummet är också ursprungliga, men nästan allt annat i lägenheten är hans tillägg, inklusive väggpaneler och förgyllda dubbeldörrar som leder till vardagsrummet, liksom de traditionella stengolv i entréportalen, som återupptogs från en gammal bondgård. "Jag har alltid känslan med lägenheter att om du lägger något i dem, ger de dig något tillbaka, " säger Noto fast. "Jag gillar att respektera den ursprungliga stilen."

Björn Wallander

Den ungefär 1910 matbordet är engelska, Louis XV-stilens täckta stolar är trimmade med band av Houlès med en Jim Thompson-siden på ryggen, marmorskaminen är original i lägenheten och målningen är från slutet av 17: e eller tidigt 18th century.

Med undantag för det dubbla vardagsrummet var resten av lägenheten helt omkonfigurerad. Köket är liten, trots att Noto älskar att laga mat. "Jag har släckt middagar för 12 där, " insisterar han. "Det är en fråga om organisation. Och jag älskar att ha allt inom armens räckvidd." Han ville också kunna sätta upp gäster för natten men var inte angelägen om tanken på ett andra sovrum som skulle ligga vilande i mycket av året. Istället skapade han ett hybridutrymme utanför ingången med en röd sammeteltern, Qing-dynastiestolar och en dagbädd där vänner kan vila huvudet.

Björn Wallander

Dagsängen och lampan i entrén är anpassade mönster, den kinesiska stolen och sidobordet är från Qing-dynastin. 1939-målningen hittades på en loppmarknad i Paris, väggarna är målade i Farrow & Ball's Cornforth White och den 19: e- århundrade marmor plattor kom från en bondgård.

Blandningen av fransk-asiatisk inredning i hela är väldigt mycket en reflektion av Noto liv. Han togs upp i Washington, DC, och tillbringade sitt juniorår utomlands i den franska huvudstaden. "Jag var nästan det klassiska porträttet av amerikanerna i Paris", erkänner han, "bara överväldigad av alltingens skönhet". Även om han flyttade tillbaka till New York i slutet av förra året, hade han tidigare tillbringat mer än två decennier i Singapore, där han fortfarande behåller ett showroom för sina skräddarsydda möbler och tillbehör (bland hans bästa kunder är Aman hotellgrupp).

Björn Wallander

I vardagsrummet i Paris-lägenheten av designer Christopher Noto är soffan, som är stoppad i en Rubelli-sammet och cocktailbordet, anpassade mönster, Louis XV-stolarna täckta av antikviteter, golvlampan är av Stéphane Olivier, och 1700-talet Buddha vid dörröppningen är från Thailand; Det italienska hängljuset är från 1960-talet, mattan är sisal, golvet är originellt i lägenheten, och väggarna och trimmet är målade i Farrow & Ball's Cornforth White, Wevet och en anpassad blågrön blandning.

I sitt Paris-vardagsrum ligger Louis XV-fåtöljer från 1700-talet bredvid whalebones från Sumatra, en thailändsk Buddha från 1700-talet, och ett tufft kopparhuvud från Tibet och 1200- eller 1300-talet. På båda sidor av eldstaden finns kinesiska ekbänkar från 1700-talet. Notos affinitet för möbler från öst uppgår tydligen från en tidig ålder. "Jag kommer ihåg att bli lockad i museer till Ming-bitarna, som bara var för mig den renaste, enkla, eleganta och tidlösa - och i vissa fall även futuristiska utseende", säger han. Idag känner han att deras rustikhet fungerar som en perfekt folie till franska möblernas högsta finess. För att lägga till lite extra grovhet, stoppade han några av vardagsrummet med gunnysack. "Jag älskar bara den känsla det ger", säger han.

Björn Wallander

Noto på hans balkong.

Ändå är inte allt helt klassiskt. Noto har nyligen installerat ett par italienska 1960-talets mässingskronor som hänger som jätteörhängen. "Jag har den här tiden att ha mer modernitet, " säger han. "Jag har åkt på upptäckten av 1960- och 70-talen italienska möbler, och jag är bara förälskad i så många saker." Han behöver faktiskt inte gå så långt för att hitta den. Hans lägenhet ligger i hjärtat av galleriområdet Left Bank. "För mig är detta det bästa stället för allt", förklarar han. "Jag går ut genom dörren och blir direkt inspirerad. Bara i morse hittade jag två stycken för kunder på väg att köpa lite mjölk!"