Familjeband

Bakugan Nya Vestroia Episode 19 Familjeband 2-2 (Juli 2019).

Anonim

SE MER BILDER>

För 30 år sedan, Alan Golub, en skilsmässa med två döttrar, köpte ett blygsamt strandhus på Long Island. Huset var Norman Jaffes arbete, en ikonoklastisk arkitekt som är känd för sin förmåga att bryta kraftfulla former från enkla material. Dess inställning var en Jaffe-designad enklav som kallades Sam's Creek, där Jaffe hade använt jordberms för att ge varje hus ett privat tomt. Endast taket är synligt från gatan.

Jaffe själv bodde i Sam's Creek, och genom åren blev Golub lika mycket ett fan av mannen som av hans arkitektur. De pratade om att förstora Golubs hus, men innan det kunde hända 1993 försvann arkitekten medan han simmade i havet. Han tros ha druckit.

SE MER BILDER>

Några år senare gick Golub från modeaffären och bestämde sig för att spendera mer tid på Long Island. Arkitekt James Merrell och inredningsarkitekt Tori Golub, Alans dotter, gick ihop för att förstora och modernisera huset. Båda beundrade Jaffes arkitektur, som nyligen har kommit att ses som ett exempel på en viktig amerikansk efterkrigstid. Men Tori ville inte behandla huset som en periodbit. "Det skulle ha varit fult, " säger hon faktiskt. Istället använde hon inredning som både pre och postdate arkitekturen.

I matsalen kan de äldsta bitarna vara de ursprungliga Wiener Werkstätte bänkstolarna. Det nyaste är credenza Tori som är utformat för att se ut som ett restaurangkylskåp, en vittig påminnelse om att ett modernistiskt hus, oavsett hur lyxigt det är, alltid är en "maskin för levande".

På bara 1700 kvadratmeter var huset en av Jaffes minsta, enligt Alastair Gordon, författare till den just publicerade romantiska modernisten: Norman Jaffes liv och arbete, arkitekt (Monacelli). Innan Alan Golub började använda den som sin primära bostad, ville han uppgradera köket och lägga till ett sovrumssvit. De ursprungliga sovrummen, precis utanför köket, skulle bli gästrum för Tori, hennes syster, Lauren och deras familjer. I en slående demonstration av hur livsstil har förändrats på 30 år, är den nya sviten (inklusive ett gym och ett spalike badrum) lika stort som hela Jaffe-huset.

Samtidigt som man fördubblade byggnadens storlek var Alan fast besluten att respektera sin arkitektur. Det ursprungliga huset var en rektangel av glas, grått målat trä och grovhäftad marksten. I den nya sviten, som fästs på baksidan av huset, använde Merrell liknande material och former. "Du kommer upp på uppfarten och du vet inte att vi gjorde någonting", säger Alan. "Det är sömlöst."

Men på insidan finns det mer rumslig komplexitet än i Jaffes ursprungliga bostad. Genom att tappa golv och höja taket, gjorde Merrell plats för klosterfönster ovanför glidarna. Tak tycks flyta, vilket gör att armaturer och draperier hårdvara kan diskreta runt kanterna på rummen.

Alans sovrum är särskilt dramatiskt. Med två parallella väggar av glas känns det som en genomskinlig utsprång i landskapet. Tori valde möbler, inklusive en träbakad klubbstol, som skulle se bra ut från fram och bak. Och hon ordnade bitarna tillfälligt, snarare än i en smal gruppering, så att utsikten från sängen skulle vara obegränsad. "När jag vaknar på morgonen, säger Alan, " Jag känner att jag bor utanför. "

För arkitekten James Merrell är badrummen inte längre bifogade sovrum men levande utrymmen i sig, generöst proportionerade och uppdelade i zoner. Ändå är Spalike-badrummet han utformat för Alan särskilt omfattande. "När folk ser det, säger Tori, " hämtar de. "

Alans största bidrag till rummet kom under en golfresa till Kohler, Wisconsin (där den högprofilerade badrumsarmaturen och maskinvaruföretaget driver en utväg). Han besökte ett av Kohler showroom när han inte var ute på länkarna, han blev fängslad av ett torg med oändlighet och bestämde sig för att köpa den. Faktum är att badkaret var en prototyp; Det var flera år innan den verkliga levererades. Under tiden utformade Merrell och Tori rummet kring fixturen. Det finns mycket glas, inklusive tydliga rutor för clerestory fönster och frostiga paneler för bås som innehåller dusch och toalett.

Rummet är också kontemplativt, dra ögat mot mitten: Gipset "avrinningsområde" matchar betonggolvet, som har en blekt ekinställning. Säger Tori, "Vi skapade vad som skulle vara en matta, men det är trä." På den "mattan" skapar en Biedermeier-soffa och en japansk tanu en mysig möbelgruppering, med badkaret som fokuspunkt. Stå på den nuvarande isen är ett enkelt barns leksak - en käpp och pinne från förra seklets tur - som föreslår ett altare, vilket förbättrar rumets Zen-kvalitet.

Alan säger att arbetet med Tori inte bara skapade ett hus han älskar, men kraftfulla känslor. "Det var en underbar upplevelse för mig som pappa, " säger han. Han är säker på att Jaffe, som hade tre barn, skulle godkänna.