Elle Decor går till Portland

Anonim

Jonni Armani

Portland går av många smeknamn-Rose City, Stumptown, Bridgetown-men sistnämnden kan vara mest lämplig, med tanke på att staden 12: e bron, Tilikum Crossing, öppnade i september förra året. Uppkallad efter den inhemska Chinook-stamens ord för "människor" är den kabeldragna stålkonstruktionen den längsta bilfria bron i USA . Efter skymningen är det också en duk för konstnärer Douglas Hollis och sen Anna Valentina Murch: deras installation av 178 lysdioder, som ändrar färg enligt temperaturen och strömmen av Willamette River, kastar drömmliknande nyanser på broens 40 kablar.

Lageret i Central Eastside-kvarteret blir snabbt en inofficiell matfabrikskorridor. Du kan prova salt från Oregon's Netarts Bay-och smaksatt med svart tryffel eller Stumptown Coffee-på Jacobsen Salt Co. (Jacobsensalt.com); titta på peruanska kakao bönor förvandlas till chokladstänger på Ranger Chocolate (rangerchocolate.com); Smaka på frukterna av osttillverkningsprocessen på Ancient Heritage Dairy (ancientheritagedairy.com); och sluta med Wonka-esque Quin Candy, som slår ut Pinot Gris-lollipops och andra eklektiska godisar (quincandy.com).

Rekreationsmarihuana är nyligen laglig i Oregon. Om du är 21 år eller äldre kan du köpa upp till en kvart ounce per person per dag på en medicinsk dispensary för privat bruk (se whatslegaloregon.com för detaljer). Dessa dispensrar ser mindre ut som huvudbutiker och mer som rena fodrade butiker : Farma är blank och elegant nog att likna en Apple Store (farmapdx.com); GreenSky Collective är fodrad med återvunnet trä (greenskycollective.com). Ett annat alternativ: Ta en 11-mils cykeltur på stadens marihuana-industri, med shoppingstopp (pedalbiketours.com).

525 SW Morrison St., thenines.com : Inrymt i de övre våningarna i Portlands glaserade terrakotta-kaklade 1909 Meier & Frank-byggnad, med en Tiffany-blå palett i alla 331 rum.

Dina Avila

1022 SW Stark St., acehotel.com : Den andra Ace i det växande imperiet sätter en ny standard för hotell coolt. Dess 78 rum har sådana bara i Portland-pekar som skräddarsydda grå Pendleton ullfiltar, skivspelare och badrockar med huva.

Corbis

611 SW Kingston Ave., japanesegarden.com : Den japanska arkitekten Kengo Kuma arbetar med en expansion av denna traditionella trädgårdssats att öppna 2017, men besök nu för en lugn oas av sprängande rododendroner.

bluestardonuts.com : Hoppa över linjerna vid den mycket ballyhooed Voodoo Donut och stanna vid ett av de fyra platserna i detta älskade bageri, med smaker som mascarpone-toppad tiramisu och hibiskus-glaserad pistaschockost.

Christine Taylor

427 NW Broadway, handeyesupply.com : Åttkantiga, Oregon-gjorda gjutjärnspannor, japanska chambray-förkläden och Gränsfors snickarexper från Sverige är bland de styliserade utilitariska varorna vid detta affärshotell i Gamla stan.

Christiann Koepke / PortlandFreshPhoto.com

1323 SE 7th Ave., almachocolate.com : Heliga hjärtan i mörk choklad täckt av ätbart guld är bästsäljare på denna kult-klassiska chocolatier, men passera inte upp den kanderade hasselnoten och sjöklädda chokladstänger.

203 SW 9th Ave., shopnorthofwest.com : En trove av etiskt framställda, väldesignade objets (som porslin och deerskin vindspel) och tillbehör (som dukar i ryggsäckar i Portland).

Kolla in May 2016-utgåvan av ELLE Decor för ännu mer Portland reseförslag.