Downtown steg upp

Oh Wonder - Lose It (Jerry Folk Remix) (With Lyrics) (Juni 2019).

Anonim

SE MER BILDER>

Couture har kommit till Bill och Heidi Dillons nya hem i Dallas: Ett dussin modemodeller har omvandlat köket till ett improviserat omklädningsrum, medan 150 gäster samlas i det öppna vardagsrummet och matsalen för att titta på Chanel-banan Fashionistas, en välgörenhet Heidi grundades). Det är en väldigt stor affär. Nästa dag är Dillons värd för en händelse av ett annat slag när deras 9-årige son Dallas, bjuder in några skolkamrater över för vad som blir en fullvärdig poolfest för ungdomar.

Flexibiliteten att flytta från eleganta soires till familjen kul är precis vad Bill och Heidi hade i åtanke när de satt ut för att bygga sitt drömhus, en tre våningar bostad på en smal och brant sluttning sluttning. Smörgås mellan ett centrum cykelväg och ett elegant shoppingområde, hade platsen omedelbar överklagande: "Vi är urbana människor", säger Heidi. "Jag växte upp i Minneapolis, Bill växte upp i New York City-vi båda älskar högt levande."

SE MER BILDER>

När arbetet förde paret till Dallas för ett decennium sedan (Bill är en dekan i företagsekonomi vid Southern Methodist University) byggde de ett hem i ett förortsområde. "Den processen visade oss vad som betydde mest, " säger Heidi. "Vi upptäckte att vi är modernister på hjärtat, och vi ville uppfylla den urbanistiska modernistiska drömmen."

Medan det nya urbana läget verkade perfekt, presenterade partiet utmaningar. Med en 20-graders sluttning och massiva stenblock hade platsen blivit obestridlig av mindre beslutsamma ägare. Som Dillons intervjuade arkitekter blev möjligheten att arbeta med terrängen avgörande. "De flesta ville ta ut de klippor som jag trodde så så fantastiskt", säger Heidi. "Frank Welch tänkte på kalkstenens utskjutande framträdande i sin design."

För hans drömhus hade Bill Dillon sitt hjärta på ett Bulthaup-kök. Designteamet samarbetade med den tyska tillverkaren för att skapa ett rostfritt stål-och-vit-ek-fyllt rum som Welch påstår är ett "funktionellt konstverk". Medan par av öar och apparater var nödvändiga för Dillons "underhållningsvolym, fruktade Welch att stålutrymmet skulle förringa hemmet värme. Hans lösning var att lägga till mer trä: "Jag klädde taket i tre fjärdedelar tums vita vitstickor", säger Welch. "Konceptet går tillbaka till Finland och Alvar Aaltos design. Det är också akustiskt bra, för det finns ljudabsorberande material bakom det." Heidis mode-show-upplevelse av köket som omklädningsrum gör det snabbt för henne att designen fungerar.

På Heidis uppdrag var kökets bakmur - synligt från det öppna vardagsrummet - reserverat för konst. "Jag visste att jag hade tillräckligt med lagringsutrymme, så jag trodde att vi skulle göra något mer personligt", säger hon, vilket innebar att hängde en serie intaglios av konstnär Donald Baechler, som ingår i Dillons prisbelönta konstsamling. Med en doktorsexamen i grafisk produktion har Heidi en förkärlek för originaltryck och fotografier, som hon använde i det mest neutrala hemmet för att ge utbrott av färg och visuell intrig.

Under året har dillonerna varit i sitt drömhus, deras favoritfunktion har blivit så som ramen inramar stadsutsikten. "Varje kväll gör jag en ritual att stänga av varje ljus en efter en, " säger Heidi. "Jag tar en stund att titta på höghöjderna över vägen bredvid träden. Det är bara vackert."

Arkitekt Frank Welch har utformat hem i 47 år och är en senior statsman i Texas modernism. Han och Dillons övertygade om att platsen krävde en lång, smal struktur för att fånga urbana vyer. "På grund av den branta sluttningen", säger Welch, "vi var tvungna att bygga upp, så jag använde kalkstenen som slog ut till rot och förankrade strukturen till platsen."

Welch placerade främre ingången bredvid en stor sten "för juxtapositionen av robust och raffinerad", säger han och skapade en hierarki för att definiera hemets uppstigning. Markplanet fungerar som garage och gästkvarter, och på andra våningen finns familjerum (en master svit i ena änden och Dallass sovrum på den andra), medan tredje våningen har kök och underhållande områden.

Varierade takhöjder klättra upp i stigningen: "Jag övergick från 9 fot tak på första våningen till 10 fot på andra och 11 fot på toppen", säger Welch. "När du lämnar trappan är du omgiven av alla
detta ljus och glas och utsikt. Det är en mycket dramatisk effekt. "

Rikligt naturligt ljus är ett kännetecken för Welchs mönster, och här använde han fönster och takfönster generöst för att göra vitakfabrikerna och golven glöda. "Frank är en modernist, men hans hus är aldrig starka, och vi fann det tilltalande", säger Heidi.

Designer Nancy Leib, en favorit hos Welch, följde med interiörer som är lika eleganta som de är lugnande bekväma. "Arkitekturen talade tydligt om vad möblerna skulle vara: några rena kantade, medvetet placerade bitar med en blandning av texturer och tyger för att hålla sakerna intressanta", säger Leib.