Samla: Antik bambu

Why the buildings of the future will be shaped by ... you | Marc Kushner (Juli 2019).

Anonim

PointClickHomes Auktionspartner

Med den ökande efterfrågan på hållbar design och förnybara resurser har bambu möbler aldrig varit hetare. Tja inte sedan 1890-talet, det vill säga. Därefter var östens uppmärksamhet i luften och ägande bambu bitar symboliserad fullständig världslighet och välstånd. Men under den viktorianska eran var utbudet begränsat eftersom anläggningen var tvungen att importeras från Asien. Inhemska hantverkare hjälpte ofta till att möta den överväldigande efterfrågan på marknaden genom att skapa fake bambualternativ. Faktum är att mycket av de "bambu" -möbler som hittas i dagens auktioner är gjorda av tall eller lönn, vilka hantverkare som vittnar för att skapa effekten av bambu ringar och sedan färgas för att skapa en gulaktig finish. Viktigare än att använda det autentiska materialet var att fånga den gyllene nyansen, texturen och kärnan i chinoiserie.
I en värld med ett begränsat globalt lövträ, har bambu blivit ett varaktigt och rikligt designalternativ. Förutom sina miljöfördelar har Bamboo också en ljushet och värme som passar traditionella, kustnära eller moderna interiörer.

Se vårt bildspel för bra exempel på antik bambu, kolla in de levande auktionerna för att upptäcka vad som finns tillgängligt online nu.