Candice Olsons gudomliga design: höga förväntningar

Anonim

SE MER BILDER>

Efter att ha dekorerat barnkammaren och gav sitt förorts stadshus en barnvänlig inredning, bestämde sig nya föräldrar Tatiana och Dimitri att de behövde ett sovrum där de kunde fly sig för kvalitetstid på egen hand. En vindsurf på 22 till 13-fots gav utrymme och privatliv, men med ett litet fönster och sex byggare-grunddörrar (fyra garderober och två ingångar) som störde väggarna var det en designutmaning.

Lyckligtvis såg Candice Olson möjligheterna. Hon började genom att dela rummet i två zoner: en för att sova och en annan för att slappa av. En anpassad plattformsäng med en 10 fot lång huvudtavla mot en vägg definierade sömnområdet. Sedan huggade Olson ut en läsning / dagdrömskrog, ersatte ett skrivbord som tidigare upptagit det fönsterfönster med en behaglig schäslong. "Ingen vill tänka på arbete när de försöker sova, " säger hon. En lugnande palett av taupe, beige och mörkbrunt förenar rummet. Olson dölja garderobsdörrarna bakom speglarna för att ha lagt till. "Det är så vackert, som en chokladhimmel, " säger Tatiana. Söt drömmar verkligen.


Stör inte
Mittemot inloppsdörren centrerade Olson och hennes team en king size-anpassad plattformsbädd av valnötfärgad mahogny. På bara 1 fot från marken, gör enheten med inbyggda ändbord för ett strömlinjeformat utseende, att de 8 meter långa taken visas högre. För belysning är vardera sidan av den sprawling huvudskivan försedd med en enkel sconce. Hela strukturen ligger mot en skimrande bakgrund av handstämplad bronsmetall tapeter. För att föra denna fönsterlösa del av rummet med en känsla av naturen hängde formgivaren fyra svartvita blommorfotografier. Hon spenderade också sängen genom att blanda texturer: en puckered coverlet, släta silkeshams och faux päls och sammet kuddar. För att bryta upp de raka linjerna i möblerna och lägga till ett skott av färg, lade Olson en ovala hallonskinnskinnsockel vid foten av sängen.


Lounge Wizard
För att göra alkovens 3-kvadratfönster öppnas större och även visuellt höja rummet, sände Olson hela den 8 fot långa väggen med golv till taket och silvertyperna. En 5-till-3-fots schäslong som är stoppad i en krämig silkes- och bomullsmix är gjuten framför fönstret. Konst föremål vilar på rymdbesparande flytande hyllor. Två härliga glas-och-pärlhängen ger läslampa, medan en brunfärgad faux fårskinnsunderlägg sätter denna krog bort från det intilliggande sovrummet. "I täta kvartaler är det viktigt att välja småskaliga saker", säger Olson. Till exempel är en mini-bord - en kalkstenskiva på tre nickelben - den perfekta storleken för att hålla en drink eller två.


Glitter och Glam
Med tillskottet av en Louis XVI-stil genomskinlig akrylstol nära foten av schäslan fördubblas alkoven som ett mysigt konversationsområde där Tatiana och Dimitri kan läsa eller hämta på slutet av dagen. Och den knappt där stolen kan enkelt och diskret flyttas runt i rummet. För att lägga till skimmer och glans valde Olson reflekterande ytor; en magasinhållare i rostfritt stål håller läsningsmaterial och en aluminiumskulptur av palmfransar hänger på högra väggen, markerad av en takmonterad låg-
spänning halogen ljus.


Lugna Reflektioner
På en mörkfärgad träförråd sitter två bordslampor framför en blank abstrakt målning. De horisontella ränderna i glaslampans baser echo strimmorna i byrået; Det metalliska konstverket valdes för att komplettera rummets rymd- och ljusförstärkande speglar.

Gudomliga detaljer

I alkov, vänster, mahogny hyllor-vid 6 fot lång och 10 inches djup-är rymliga nog att visa olika samlarobjekt; en lång mango-trävase och de orblika glasvaserna under den echo kärlämnena i det rektangulära stillebenet.

Låglänningar på båda sidor av plattformssängen, höger, tjäna som nattduksbord. Under sängen toppade Olson vägg-till-väggmattan med en krämfärgad Shag-matsäck för att ge husägare en kusig plats för att komma morgonen.

Perfekt palett

1. Måla Trim i White Dove # OC-17. Benjamin Moore; 800-344-0400, benjaminmoore.com.

2. Målarväggar i Mississippi Mud # 2114-20. Benjamin Moore.

3. Wallpaper Anthology in Wave / Topaz. Maya Romanoff; 773-465-6909, mayaromanoff.com.

4. Bädd Trä. Beställnings.

5. Lamp Metallisk nyans med kristaller. Trianon, 416-363-9851.

6. Skyddshuvud i elfenben. Robert Allen, genom Design Professionals; 212-759-6894, ddbuilding.com.

7. Pillow Silk Satin i Smokey Rose. Robert Allen.

8. Kudde Regency Velvet i Truffel. Robert Allen.

9. Chaise Fabric Sensation # 3-190101. Norwalk Möbler; 419-744-3200, norwalkfurniture.com.

10. Osmanska läder i # M-9C068. Norwalk.

11. Chaise Norwalk.

12. Omslag Ashworth i Chablis. Robert Allen.

13. Pillow Dispur i Pimpsten. Robert Allen.

14. Kudde Corbett i kräm. Robert Allen.

15. Kudde Kerella i rök. Robert Allen.

16. Matta Langford i mocka. Speers Road; 905-844-0712, speersroadcarpet.com.

Planlösning

SE MER BILDER>

Designer Candice Olson delade sovrummet i två zoner. Den 18-till-20-fots huvudytan, utsedd för att sova, är förankrad av en anpassad plattformsbädd. Den angränsande 8-fots-kvadratiska alkov tjänar som en lounge. Sex byggnadsdörrar bröt upp expanses av tre väggar; För funktion och visuellt intresse har designern kamuflerat två garderobsdörrar med lutande speglar och fästspeglar på fronterna av två andra.