Barcelona försöker begränsa antalet turister med ny lag

The Choice is Ours (2016) Official Full Version (Juli 2019).

Anonim

Getty Images

Med över åtta miljoner över natten besökare förra året var Barcelona den fjärde mest besökta staden i Europa 2016 och slog ut även Spaniens huvudstad Madrid.

Medan det kanske låter som bra nyheter för en stad som beror på turismen för cirka 12 procent av dess BNP på 77 miljarder dollar (enligt 2014-siffror), gick Barcelona förra veckan för att begränsa antalet turister. Uppenbarelsevis av besökare är överväldigande stadens 1, 6 miljoner invånare.

Känd som den särskilda stadsplanen för turistboende utfärdade den nya lagen ett moratorium för byggandet av nya hotell och ett stopp för nya licenser för turistlägenheter. Staden har för närvarande 75 000 hotellbäddar tillsammans med 50 000 bäddar i turistlägenheter (plus uppskattade 50 000 bäddar i olagliga).

Den nya lagen har lokalt stöd, eftersom det höga antalet turistlägenheter har orsakat brist - och därmed höjning av hyrorna - i staden, men turistnäringen är inte lycklig.

"Planens inriktning är fel, " berättade Manel Casals, generaldirektör för Barcelona Hoteliers Association, The Guardian. "Av de 32 miljoner som besökte Barcelona förra året bodde endast åtta miljoner på hotell. Tjugotre miljoner var dagstripare som spenderar mycket lite pengar i staden. Du kommer inte att reglera turismen genom att begränsa antalet sängar De reglerar inte turismen. De reglerar bara var folk sover. "

Eftersom flera nya hotellprojekt redan pågår är lagen inte förväntad att påverka resenärerna fram till 2019. Innan dess, kom ihåg att juli och augusti är de mest populära månaderna att besöka Barcelona, ​​så planera din resa i av säsong för att undvika folkmassorna.

Men om du vill hoppa över Barcelona tillsammans, har Spanien många andra vackra kuststäder att besöka. Här är några av våra favoriter:

San Sebastian

Den här lågmälda baskiska staden på Spaniens nordkust har inte bara en, men två stränder mitt i centrum, så det finns gott om plats att plantera din handduk och paraply för dagen.

Getty Images

Valencia

Vill du besöka en kuststad i Spanien med anmärkningsvärd modern arkitektur? Visst, Barcelona har några av Gaudis bästa arbete, men Valencia har Calatravas futuristiska stad för konst och vetenskap.

Getty Images

Sitges

Den katalanska staden Sitges har de små strandstadsvibbarna du skulle sakna om du bodde i Barcelona - som ligger bara 30 minuter med tåg.

Getty Images

Från: Town & Country USA