En Barbara Barry Renovation

DFL Enduring Design_17-10-13 (Juni 2019).

Anonim

De glada ägarna till detta hem i Los Angeles bodde redan i grannskapet, men i ett smalt parti skulle det inte rymma att expandera sitt hus för att möta behoven hos sin aktiva familj. Engagerade till området, med sina backande gator och havsbränder som påminner om en idealiserad midcentury Kalifornien, sökte de förgäves för en plats som levde upp till sin inre vision.

När de inte kunde hitta det perfekta hemmet som väckte stort i sin fantasi, bosatte de sig för ett hus med potential på ett stort avskilt parti och vände sig till Barbara Barry, en av de ledande lamporna i designvärlden, för att arbeta med sin signaturmagi .

"Klienterna är mycket sofistikerade och väl reste och de älskar att roa", säger Barry. "De gillar att öppna sitt hus så att parterna kan strömma sömlöst från inomhus till ut." Den nya platsen, med sin mogna trädgård nära havet, var underbart påminner om klientens favoritplatser - från Amalfikusten till provensalska landsbygden - och perfekt för inomhus- och utomhusmassage. Men det sprawling huset själv, med sina vintage våta barer och Flintstones stil, var absolut ingen plats som hemma.

"Det var ombyggnadshimmel, " konstaterar Barry. Den förtrollande uppfattningen om en förlorad era av Kalifornien chic, hon medger medgav, är en fantasi, men möjligheten att "bygga bättre än någonsin" är mycket verklig. För att göra det behövde allt. Åh, och en sak: Hela renoveringen måste slutföras på bara nio månader.

Enligt Barry, "Detta var en total omvandling." Nästan allt om det befintliga huset var överskuggat och misshandlade, säger hon och noterar gapande, out-of-scale fönster, en sluten spiraltrappa och massiva dekorativa takbjälkar. "Det ursprungliga vardagsrummet och mastersuiteen var som fotbollsplaner", observerar Ryan Coultis, en ledande designer hos Barbara Barry, Inc. Under renoveringen togs hela inredningen ner till studs och undergolv, och rummen omfördelades till en graciös, mer intim, mer mänsklig skala. "Vi berörde varje yta, " säger Barry, "omkonfigurerade varje rum, sänka tak, paneler och redesigna eldstäder, dörrar och belysning."

Barrys anmärkningsvärda ömsesidiga renovering fokuserade på att skapa mycket funktionella utrymmen med harmoniska proportioner, lätt inre trafikflöde, utmärkt ljus och ett stort utbud av material. Det rika köket - tidigare en mörk krig med ett enda fönster - är nu suffused med solljus från en bank av fönster som ramar en idyllisk utsikt över fruktträd och terrasserade trädgårdar.

För det angränsande frukostrummet utformade Barry ett ovalt bord och en strömlinjeformad, längdlängds-credenza. En sextet av midcentury stolar-kurviga glasfiberskal balanserade på baser som återkallar Eiffeltornet - blandar bekvämt med de nya bitarna. Den dynamiska årgångskronan bidrar till rummets lätta elegans. På grund av Barrys omsorgsfullt sammansatta palett och avgörande begränsat materialutbud, visar denna stora renovering en omfattande vision och lugn atmosfär.

Befälhavaren sviten, som ligger direkt ovanför vardagsrummet, var lika stor och opersonlig som en anonym höghög lobbyn, säger Barry, som sänkte taket och installerade elfenbenskonstruktioner med delikata skugglinjelister - samma paneler som hon använde nere och ett av hemmets underdrivna förenande element. Barry skapade en ny gångväg och lagt till lagring av linne, vilket avsevärt minskade rummets kvadratmeter. Hon och hennes kollegor delade den stora sviten in i en trio av öar: säng, eldstad och sittgrupp (de flesta av möblerna är av Barrys design).

Liksom resten av huset, beror sviten på känsliga färger, förenklade linjer och mycket naturligt ljus. I hela huset, fönstren omformades till en mer lämplig skala och klädde i lager av rena persienner och mjuka, tjocka draperier. En diskret formell och helt enkelt praktisk lösning, filtrerar fönstervärmen solljuset och slutar vackert i rummet, men gardinerna kan stängas för att ge en snabb kokong.

"Vi ber våra kunder att omfamna alla olika sätt ett rum kan känna när man använder naturligt ljus och lampor, " konstaterar Barry. Belysning är alltid ett centralt element i hennes arbete, och hon har varit charmigt uppenbar och omedveten om hennes åsikt om allestädeshöjd belysning: "Jag avskyr det." Mycket mer typiskt för en Barry-design är golvlampor och bordslampor, ofta unika, som ofta spelar löst med skalor, som investerar rum med fräckt vitt. Barrys krävande öga och förfinad estetik ger konsekvent hänsyn till Baudelaireans poetiska avstå: lyx, lugn och nöje.

Förvandlingen av denna bostad, från "hus med potential" till "plats för sina drömmar", är förvånansvärt harmonisk. I en nyskapad ljusstudie ger hampens väggbeklädnad en smidig textil bakgrund för rummets rena trämöbler. En extra och elegant bokhylla, designad av Barry, har öppna hyllor och snygg geometri, ett säkert nöje till tidigt Los Angeles modernism och dess sympati för välgjorda material och avsiktliga avsikter.

Santa Barbara-baserad landskapsarkitekt Isabelle Greene, ett barnbarn av Henry Mather Greene (av Greene & Greene, Californiens berömda konst- och hantverksarkitekter) skapade en frodig men hållbar trädgårdsdesign som firar inhemska växter, xeriscaping, säsongsbetonade blommor, ekologiska frukter och grönsaker och gamla växter träd. För svårigheter köpte Greene stenen lokalt. För planteringar, installerade hon en gräns av Kalifornien skrubba ekar, som är torktoleranta vintergröna buskar, längs kanten av fastigheten, skapa en tät, grön väg av integritet som skyddar den pittoreska egendom från gatan. En allé av crape myrtles spårar en väg till husets tillbaka uteplats.

Uteplatserna i detta hem används som närmaste året runt utomhusrum, och möblerna är en rustikat ta på samma estetiska som den inomhus, en del av den sömlösa övergripande skapelsen.

"Det här kanske inte är Kalifornien i 1940-talet, " återspeglar Barry. "Men med alla Los Angeles har att erbjuda nuförtiden tror jag att det kanske skulle bli bättre."