En australsk miljonär bygger en helt funktionell replik av Titanic

Polen säkraste landet i Europa för kvinnor (Juni 2019).

Anonim

Skulle du boka din nästa semester på Titanic ? Om du är en risk-taker, eller bara en historia buff, kommer du snart vara lycka till. Oberoende rapporterar att en fullständigt fungerande kopia av det missförstådda skeppet kommer att sätta igång 2018.

Clive Palmer, den australiensiska miljardären som driver Blue Star Line-företaget, hade ursprungligen tillkännaget sina planer på att bygga repliken, naturligtvis kallad Titanic II, tillbaka 2012 och förväntat sig debutera i år. Men trots förseningarna säger företaget att det är på rätt väg för 2018.

Enligt Belfast Telegraph kommer Titanic II att ha nio våningar och 840 hytter, tillräckligt för att rymma 2400 turister och 900 besättningsmedlemmar arrangerade i första, andra och tredje klass, som på den ursprungliga båten. Det kommer också att finnas turkiska bad, en pool och gym.

Även om det ska vara en komplett kopia kommer det att finnas några moderna uppdateringar. Det kommer att mäta fyra meter bredare, och dess skrov kommer att svetsas ihop snarare än nitas ihop. Det kommer också att finnas moderna navigations-, radar- och satellitkontroller och aktuella säkerhetsförfaranden. Det kommer också att finnas tillräckligt med livbåtar, till skillnad från den ursprungliga Titanic .

En annan skillnad: Dess jungfru segrar inte över Atlanten. Det kommer istället att segla från Jiangsu, Kina, till Dubai, Förenade Arabemiraten, eftersom Blue Star Line har flera affärskontakter där. Det är oklart hur mycket biljetter kommer att kosta, men Today.com rapporterar att några intresserade passagerare har erbjudit sig att betala upp till 1 miljon dollar för en biljett.

Från: Veranda