9 sätt att göra ett uttalande stycke arbete i ditt hem

Jordan Peterson | ContraPoints (Juli 2019).

Anonim

David Duncan Livingston

Om du har ett öga på en möbel du absolut älskar men det är lite av en uttalande-maker, var inte rädd för att köpa den. Det finns alltid ett sätt att göra även de mest iögonfallande bitarna fungerar i ditt hem, och som den stora Bunny Williams sade: "Om du älskar något det kommer att fungera, det är den enda riktiga regeln."

1. Låt det stå ut. Reagan Hayes, möbler och inredningsarkitekt är en viktig punkt. "Om allt är speciellt än ingenting är speciellt, säger Hayes. "Om du försöker låta en bit vara ett uttalande, håll andra saker mindre eller mindre utsmyckade." Du kan inte fylla ett rum med uttalande beslutsfattare; det kommer att kännas som rummet ropar på dig.

2. Blanda upp det. Ta reda på vilken typ av bit det är och försök kombinera det med motsatt säger Cecilie Starin av Cecilie Starin Design. "Tänk på vad du tycker om vilken typ av möbel det är, gammalt, nytt, målade eller trä. Enkelt eller komplicerat? Försök sedan samverka saker, säger Starin. "Ekologisk med geometrisk. Mörk med ljus. Upptagen med enkel. Jag tycker att det är det som gör ett rum intressant. Försök att göra något som inte är som en bit som redan finns i rummet."

3. Gå tillbaka till grunderna. Var inte rädd för att gå tillbaka till Art 101 och dra ut ditt färghjul. "Du kommer att vilja hålla med accentfärger som är ett komplement", säger Hayes. "När jag blir fast med färgparningar drar jag ut ett färghjul och börjar spela med det. Kanske kommer du inte att använda samma ton, men om de kan komplettera eller hålla sig i ett analogt färgschema kommer det att skapa balans. "

4. Regeln om tre. När du använder en möbel glömmer du att matcha allt. "Vi är på en tid där det inte finns mycket matchning", säger Starin. "Istället när du lägger färg i ett rum är det bra att ta upp det i tre olika accentområden. Du behöver inte använda så mycket färg för att det ska känna att det finns färg i rummet. När du börjar använda mycket av olika färger kan det vara svårt att få allt att fungera utan att titta för upptagen. "

5. Spela med mönster. Om ditt uttalandeverk har ett mönster på det, var inte rädd att kombinera det med andra mönstrade accenter, säger Hayes. "För mönster är det generellt bäst att inte blanda mycket mönster som alla har samma skala, " förklarar Hayes. "Istället är ett stort mönster som en djärv randig par bäst med ett mindre tryck, det bidrar igen till att skapa balans, där två eller tre stora mönster som kastas ihop kan se ut."

6. Titta på den stora bilden. "Ta ett steg tillbaka. Ibland behöver du skämta och se vad som står ut", säger Starin. "Du kommer inte ens läsa de verkligen recessiva färgerna eller funktionerna. Se till att vad du ser är vad du vill sticka ut." Se vilka färger och former som är synliga så att du inte förlorar perspektivet. Om du överväger de nitty-gritty detaljerna kan hela rummet känna sig fel.

7. Var inte rädd för att spela. I slutet av dagen är det din egen personliga stil. "Bara lek med rum och områden och var inte så fast på en plan", säger Hayes. "Ibland måste du shuffle och ibland kan de minsta tweaksna göra en stor skillnad och balansera allt annat."

8. Välj en kontaktpunkt för ditt uttalande stycke. Det finns vissa bitar som är mer sekundära som ett slutbord, spegel eller nattduksbord och det är ett stödjande element säger Starin. Om du letar efter ditt uttalande stycke för att verkligen upp wow faktorn, se till att det är en viktig del av rummet, dvs en soffa, säng, etc.

9. Förvara skalaen i åtanke. Du vill se till att du verkligen uppmärksammar skalan. "Du kommer inte vilja kombinera en mycket stor bit med något som är väldigt litet", säger Starin. "Det ser inte bara ut i rummet, det kommer att släcka balansen och göra det dagliga livet svårare. Du kommer inte att kunna använda saker som ett soffbord, ett bord eller lampan du behöver om den är för lång eller för kort. "