9 saker du aldrig bör sätta i diskmaskinen

BYGGA TÄLT PÅ FYLLAN (Varning alkohol 18+) (Juni 2019).

Anonim

ML Harris / Getty

Du vill spara tid och låt oss vara ärliga: Vem vill göra rätter när du inte behöver? Men om du kastar vissa saker i diskmaskinen kommer det bara att kosta dig mer (i pengar, tid och ren, ojämn raseri).

1

Getty Images

Även om många emaljerade kokkärl är tekniskt diskmedel, varnar Le Creuset för att regelbunden diskning kan dölja emaljen, och vissa människor har klagat över att det skurit i tvätten.

2Soft Plastics

Getty

Den allmänna regeln: Om du inte kan placera heta vätskor i den, lägg den inte i diskmaskinen. Eventuella mjukplast-särskilt smör- eller yoghurtkarr, som du kanske vill tvätta och återanvända när de är tomma - bör handtvättas. (Också, bara för att flaskan är diskmaskin säker betyder inte att locket nödvändigtvis är.)

3

Maskinens högtemperaturvatten kan varpa och skada metallen.

4

Portland Press Herald

För kärleken till s'mores skillet cookie kaka, gör inte det. Dessa stekpannor är krydda med olja för att förhindra rost, och sätter dem genom tvätten bär det bort.

5Pet Feeders

Dorling Kindersley

Fiske din hand i skålen och skrubbas av gammal kattmat kan verka som nog av ett krångel för att få dig att fresta ödet och bara kasta det i diskmaskinen, men som en Flickr-användare lärde sig, är den sparade tiden inte värt det.

6

Flickr / Karol Franks

Emaljerade kolandrar kan chip, precis som emaljerade gjutjärnspannor, men det finns en sekundär orsak: Skarpa kanter med nickskivor kan koka upp diskar och orsaka att stativet rostar.

7

Tara Walton

De flesta isolerade muggarna har ett mellanslag mellan de inre och yttre skikten och vatten kan få fastna inuti medan koppen är i diskmaskinen. Detta kan leda till den muskulösa, lite mögliga lukten som aldrig går riktigt bort och gör din kaffe smak som brutna drömmar.

8

Washington Post

Värmen och vattnet kan varpa och spricka din skärbräda. Vad som är ännu värre: Juicer från rått kött kan fångas i sprickorna, vilket ökar dina risker för att förorena din mat.

9Allt guldpläterad eller delikat

Utbildningsbilder

Värmen och rengöringsmedlet kan bära bort guldfärgen, för att inte tala om det faktum att känsliga diskar kan skrapa runt och krossa under tvättcykeln.

Från: Delish