5 tips för att köpa en madrass på nätet

Anonim

Getty Images

Att plocka en madrass att spendera år av söta z på är ingen trivial uppgift. Men i en värld av digital bekvämlighet - och postorder madras företag i massor-det är frestande att vända sig till webben för en press-of-the-button madrass shopping erfarenhet.

Om du hoppar över en tegelsten, är det avgörande att göra ett noggrant, betungande och välforskat beslut. Inte bara är din perfekta madrass beroende av dina individuella preferenser, kroppstyp och sömnstil, men det är där du spenderar en hel tredjedel av ditt liv. Ännu mer, din madrass håller en del slitage under åren: På bara en natt förändrar den genomsnittliga personen positioner i genomsnitt nio gånger, enligt Nick Shamie, MD, en ortopedisk ryggkirurg och associerar klinisk professor med UCLA-ryggraden Centrum i Santa Monica.

Innan du trycker på "köp" följer du dessa expertgodkända tips för att välja den mest bekväma madrassen online.

1. Försök att besöka ett lager först

Liksom vid varje större nytt köp är forskning avgörande. Även om du planerar att köpa en madrass online, försök att spendera tio minuter inuti en tegelsten för att få en (bokstavlig) känsla för vilken typ av madrass du är mest bekväm på.

Säg att du överväger att göra omkopplaren från en innerspringmadrass till en skummadrass. "I enkäter tenderar människor som har köpt skummadrasser och justerbara luftmadrasser att vara mer nöjda med dem än med innerspring, men det är fortfarande ett mycket individuellt val", säger Ed Perratore, seniorhem och redaktörsredaktör vid Consumer Reports. "Även om du inte ska köpa en madrass i en butik, prova några innan du köper en online, bara så du vet vilken typ som verkligen känns bra för dig."

2. Var försiktig med marknadsföringsspråk

Onlinebeskrivningar är utformade för att inducera oohs och ahhs. Det betyder emellertid inte att de signalerar att en madrass är av särskilt hög kvalitet. Ta antalet spolar: I ett Consumer Reports-test hade de bättre innerspringmodellerna 600 till 1000 spolar. Vissa madrasser hade emellertid spolar med tunnare spårmetall - vilket innebär att mer spolar inte alltid översatte till en bättre madrass.

"Om ett madrassföretag säger att det har så många fler spolar, är det förmodligen en marknadsföringstaktik, säger Dr. Shamie. "Antalet fjädrar är inte den enda faktorn, för om du har många spetsiga fjädrar, kommer det att göra för en mycket mjuk madrass, som inte ger mycket stöd eller hållbarhet."

Vissa madrassföretag spenderar också spolvariationer som Bonnell (timglasform), individuellt fackade fjädrar och kontinuerlig ledning. Ingen är dock överlägsen enligt Consumer Reports.

3. Spendera inte extra på gel

Det är inte nödvändigtvis så "coolt" som det verkar. "Vissa madrasser kan säga att de har ett gelskikt, som ska svalna sovaren", säger Perratore. "Det kan hjälpa, men vi mäter för att behålla värmen i våra test, och vi har inte funnit att det gör någon skillnad." Om du inte kan känna gelén själv eftersom du köper online, undersök hur nära gelskiktet ligger längst upp på madrassen. Perratores råd: Om gelén inte ligger på det högsta skiktet, precis under den yttre huden, förvänta dig inte att det ska göra skillnad.

Getty Images

4. Basera fastheten på din kroppstyp

Även om det är bäst att testa mattrass typer personligen innan du köper online (som du har lovat att göra, eller hur?), Är en allmän tumregel att mindre inramade människor behöver mjukare madrasser. "Om du har en väldigt fast madrass och du är lätt, kommer din kropp inte att sjunka så mycket som en tyngre person", säger doktor Shamie. "Det betyder att din axel och ditt bäcken kommer att vara kontaktpunkter, så de kan vara ont när du vaknar."

Har du en rygg tillbaka? Om du upptäcker "extra ländstöd" i en madrassbeskrivning, antar du inte att du behöver det. Konsumentrapporter visar att även om en speciell ländryggstödszon är ett sätt att madras tillverkare försöker få sina produktlinjer att sticka ut, finns det inget bevis att det har några betydande fördelar.

5. Fråga kundservice dessa två frågor

Först: "Vad är din återvändande politik?" För det andra: "Kommer du ta bort min gamla madrass?"

Den tidigare frågan är särskilt viktig om du inte har möjlighet att prova en madrass innan du köper. "Med de flesta av de webbplatser vi ser är det ingen risk, " säger Perratore. "Företag som Casper och Tuft & Needle kommer att hämta det om du inte gillar madrassen." Se bara till att du begär en avkastning inom 100 dagar. Båda företagen kommer att donera den använda madrassen till en välgörenhet.

Det är också viktigt att överväga vad du ska göra med din gamla madrass. Det är vanligtvis lätt att förhandla om en madrassavstängning och hämtning med en marmoraffärsförening, men om du inte ser alternativet på en madrasswebbplats, fråga kundservice. "Om du vill ha din madrass tagen bort, som de flesta gör, kolla på förhand, säger Perratore. Det är sannolikt inte ett problem:" Dessa företag är mycket angelägna om att ha din verksamhet ", säger han.