13 Designbutiker för att inspirera din heminredning

Göteborg Jul Stories – Emma Green från Göteborg (Juli 2019).

Anonim

Inge Clemente

När det gäller shopping, kan ett besök i butiken ibland vara lika roligt som hästen du tar hem. Detta gäller speciellt när detaljisterna spelar med sina interiörer, blandar mode, design och jämn mat till en erfarenhet på flera nivåer som går utöver bläddra och överlämnar ditt kreditkort.

Steg inuti 13 butiker som är värda att besöka för sin design ensamma.

1Mint, London

Inge Clemente

En av de stora sakerna om Mints murbruk är att det ständigt förändras - du vet aldrig vad du kan förvänta dig, och vem älskar inte överraskningar? Designbutiken har en ständig tillströmning av briljantstilade möbler och föremål, bland annat enstaka bitar av nya artister och eftertraktade linjer från kända designers. Lite experimentell, mycket funktionell, Mint vet bra inredning.

2Crema Design, Cape Town

Crema Design

Kapstaden är en av världens ledande designstäder och det är naturligtvis en imponerande lista över boutiquer, inklusive Crema Design.

Belägen i Woodstock känns en promenad genom Crema som en eftermiddag med att bläddra i ett professionellt kuraterat galleri. Det industriella rummet är arbetet i Cape Town-baserade The Fold Architects, som renoverade och omdesignade byggnaden för att passa Cremas behov och estetiska. Från belysningsarmaturerna till de handgjorda mattorna är varje inredning speciell och ett exempel på hög design (koll på jobbet av Tom Dixon, Moooi och Magis).

3Casa Perfect, Los Angeles

Yoshihiro Makino

En fristad för samlad modern design, Casa Perfect är inrymt i ett hemtrevligt hem från West Hollywood Hills, som ursprungligen designades av koreansk-amerikansk arkitekt David Hyun 1957. Utställnings-bara showroom har fyra sovrum och expansivt utomhusutrymme avsedd för besökare fritt utforska och hitta inspiration. Inuti hittar du avant-garde belysning, konst, textilier och möbler som du inte kunde fathom i även dina vildaste designdrömmar.

4Hay House, Horsens, Danmark

Hay House

En designbutik inspirerad av mode, arkitektur och modernt boende är ett recept på smakfulla interiörer. Tänk Hay House gå till god design, med både lokala och internationella designers arbete. Den eleganta heminredningen är lika inspirerande som utrymmet, en fyrkant av klassisk skandinavisk minimalism.

5South Loop Loft, Chicago

Michelle Cox

En häftklammer i Chicago designscenen, South Loop Loft är en lokal pärla vars utmärkta sortiment av inredning och uttalad stil är älskad över hela landet. Om du har en affinitet för kvalitet antikviteter, samtida uttalande bitar, eller båda - ett stopp vid deras West Town Design District plats är ett måste. South Loop Loft erbjuder även hemstyling konsultationer om du blir kär i sina interiörer (och vi har inga tvivel du kommer!).

6The Apartment By The Line, Los Angeles

Linjen

Oavsett om du är på marknaden för nya kläder, skönhetsprodukter eller heminredning, är The Apartment by The Line den perfekta soliga, bohemiska bakgrunden. Deras västra Hollywood-läge är upprättat precis som ett luftigt Kalifornienhem, som spänner över två angränsande utrymmen kopplade av en gångväg av levande marockanska plattor. Steg inuti och du kommer att upptäcka ett omsorgsfullt utformat arrangemang av möbler och konstverk som bara väntar på att komma hem med dig - eller åtminstone inspirera ditt senaste designprojekt!

7Story, New York City

Courtesy of Story

Denna konceptbutik i Manhattan tar inspiration från tanken på en trycktidning, och återuppfinner och omkonstruerar butiken var fjärde till åtta veckor. Varje iteration representerar ett nytt kulturellt tema, vare sig det är en ny film eller ett varumärke som Pepsi. Designen är ofta rolig och interaktiv. Tänk på: retro flipperspelare som du kan använda, eller en automats som aktiveras via en enkel tweet-gästpost till Twitter.

8Colette, Paris

Denna parisiska butik ändrar sitt tema varje vecka och byter ut hela designen, som sträcker sig från installationer till väggkonst och anpassade mannequins. Det är en favorit bland både lokalbefolkningen och turister. På första våningen finns ett brett urval av svåra att hitta mode-, konst- och designmagasiner och vattenbarnen på lägre nivå erbjuder över 85 olika sorter av flaskvatten från hela världen .

9Aquazzura, New York City

Rättvisa av Ryan Korban

När modevärldens stigande stjärnor behöver en interiör med stop-in-your-tracks, vem vänder de sig till? Ryan Korban, en 32 år gammal dekoratör känd för sin omsmyckning av marmor, mässing och andra luxuösa material. Korban flammar ett spår över Manhattans detaljhandelslandskap: Han har utformat ett starkt svartvitt SoHo-flaggskepp för Alexander Wang, ett extra men själsligt utställningsrum för Joseph Altuzarra, och senast en skimrande guld- och zebrabandpost för kultskonmärkning Aquazzura. (Hans bostadsprojekt inkluderar Wangs loft i TriBeCa.)

10Graanmarkt 13, Antwerpen

Antwerpen har rykte för att producera stora designers (Margiela och Dries Van Noten, för att nämna några) så det är ingen överraskning att den lilla stadens konceptbutik Graanmarkt 13 är fantastisk. Det rymliga läget med fokus på minimalistisk design inkluderar en restaurang, en lägenhet (som kan hyras) och en butik som bär både mode- och designprodukter. Kullerstensgator och lummiga träd omger butiks exteriör.

11Prada Epicenter, New York City

Prada-boutiqueen, designad av arkitekt Rem Koolhaas, betraktas som en butik, offentligt utrymme, galleri och prestationsutrymme i New York Citys SoHo-kvarter. En jätte träram fyller mitten av affären, som har plattformar som faller ner för att skapa ett stadium. Shoppare kan gå nerför trappan bredvid rampen och gå in i en labyrintliknande uppsättning rum fyllda med varor och plyscha gröna sammet soffor. En rymdålder inspirerad runda, glashiss ligger i butikens främre del. Väggpaneler som innehåller stora konsttryck uppdateras ofta för att återspegla dagens säsongens samling.

1210 Como Corso, Milano

Courtesy av 10 Como Corso

Promenader av 10 Como Corso, som ligger på en liten Milanese gata, skulle du aldrig veta att ett så färgstarkt paradis för mode och design ligger inuti. Utsidan av byggnaden är täckt av frodiga vinrankor och blommor, och gården fungerar som ett uteservering. Inuti innehåller flera våningar konstinspirerade mode- och designspecifika installationer gjorda av Comme des Garçons kläder eller Raf Simons bitar. Taket är ett offentligt utrymme med en trädgård, bord och stolar, och det finns också ett konstgalleri på övervåningen med växlande utställningar. Butiken är hjärnbarnet av Carla Sozzani, syster till Franco Sozzani, chef för Vogue Italia.

13Dover Street Market, New York City

Comme des Garçons designer Rei Kawakubos konceptbutik är ett mode- och designmekka. Med platser i New York City, London och Ginza, säljer butiken Kawakubos egna linjer utöver varumärken som Prada och Thom Browne. Inuti har varje butik säsongsmässiga, platsspecifika installationer med kläder och konst. På New York-platsen är en stor glashiss centrerad mitt i den färgglada affären. Byggnaden var ursprungligen designad av arkitekten Harvey Wiley Corbett, känd för sina skyskrapor på 1930-talet.