12 saker Fashion Designer Olympia Le-Tan kan inte leva utan

Anonim

Cecile Bortoletti

Olympia Le-Tans farfar var en av Vietnams mest kända målare, och hennes far är den berömda illustratören Pierre Le-Tan. Denna konstnärliga stamtavla - med hjälp av barndomen sy i lektioner från sin mormor - har producerat en av Frankrikes mest impish och uppfinningsrika mode designers. Efter anfall hos Chanel och Balmain började Le-Tan, en passionerad bibliofil, göra broderade kopplingar modellerade efter klassiska bokvästar, från "Ulysses" till "The Catcher in the Rye" till "Star Wars" -serierna, som sedan dess har lockat en sådan hip fans som Tilda Swinton och Michele Williams.

En klar klädsel med varje säsong byggd kring ett litterärt eller filmiskt tema, följde snart och är nu tillgängligt på hennes charmiga boutique nära Palais-Royal i 2: a arrondissementet. Le-Tan fallhämtning inspirerades av Hitchcock-filmer, medan hennes kommande kryssning 2018-linje drar både Agatha Christie mysterier och Marvel Comics. Den enda nackdelen?

"Jag läser inte så mycket längre, " erkänner hon, "för att jag har för mycket arbete."

1 Santa Maria de Novella Rose Köln

Acquia Di Colonia

Jag har en mycket utvecklad luktsinne, så de flesta parfymer får mig att känna mig sjuk. Jag älskar denna ros cologne eftersom den är fräsch och lätt och påminner mig om en annan era.

$ 143

Köp nu

2Dimes

Dimes

Jag åt det varje dag förra gången jag var i New York. Så läckra och friska.

3 Min grann Totoro

Getty Images

Min all-time favoritfilm. Jag kan titta på det om och om igen. Det är sött och poetiskt men har också en liten bit av en mörk sida. Min mekaniska Toy Too sitter på min mantelpiece, och jag älskar att titta på honom varje dag.

4 Min Turquoise Bianchi Mini-Bike

Bianchi

Jag tog det hela vägen tillbaka från Tokyo. Det är den billigaste cykeln jag någonsin har ägt men det är så söt det är det enda jag vill använda.

$ 4000

Köp nu

5Waitress av Allen Jones

Courtesy Allen Jones

Den mest inspirerande boken hela tiden. Jag är besatt av de sexiga, kraftfulla kvinnorna han skildrar. Jag hade turen att sitta bredvid honom på en middagfest en gång.

6Robert Mapplethorpe

Getty Images

Jag pratade om honom med min 98-åriga mormor den andra dagen. Hon sa hur mycket hon beundrar sitt arbete, vilket överraskade mig med tanke på hennes ålder och ämnena i hans bilder. Det fick mig att älska honom ännu mer.

7 John Willie

Heder av Olympia Le Tan

En annan sexig konstnär som jag ofta tittar på för inspiration. Jag gjorde även några kopplingar med sina fantastiska omslag av "Bizarre".

8Paul Rothe & Son

Getty Images

Jag måste få en ost och marmitsmörgås där varje morgon när jag är i London. Jag älskar traditionella familjeägda platser.

9Ribena

Ribena

Alla barn i England dricker denna svarta nuvarande hjärtlig blandad med varmt vatten när de är sjuka. Det är mycket tröstande.

$ 23

Köp nu

10Kate Bush

Getty Images

Jag kan lyssna på henne i flera dagar. Särskilt "The Kick Inside." Och jag sjunger alltid hennes sånger på karaoke.

11Mor farbror Oswald av Roald Dahl

Penguin slumpmässigt hus

En sådan vriden och rolig bok. Roald Dahl var min favoritförfattare när jag var barn, men jag hade inte riktigt läst hans vuxna böcker för några år sedan, och nu är jag beroende av.

$ 16

Köp nu

12Fiskars Saxar

Fiskars

De minsta spetsiga är bäst att skära ut de små bitarna av filt för min broschyr med broschyrer. Och som vänster är de de enda som inte skadar min tumme när jag skär.

$ 15

Köp nu