10 krukväxter som kan överleva även det mörkaste hörnet

Kaija Koo - Päivä kerrallaan (2012) (Juli 2019).

Anonim

Dessa svagt ljusa sorter kommer inte att ha något att göra med din redan trånga vindruka.

Getty / Verity Welstead

Calathea

Dess mönstrade löv (i färger som ros, vit och gul) gör den här växten ett välkommet tillägg till vilket rum som helst - och för mycket direktljus kan faktiskt blekna dess underbara markeringar.

Getty / Dennis McColeman

Filtrerat ljus är bäst för denna anläggning. Prova att använda en gardin som en barriär mellan den och solen, speciellt under våren och sommaren när växten producerar nya, ömma blad.

Getty / Verity Welstead

Spikiga löv som växer uppåt och har en röd kontur gör namnet på denna växt helt perfekt. Men direkt solljus kan skada dem - så ge den här killen lite sol och lite nyans.

Getty / Lynne Brotchie

Denna anläggnings anpassningsförmåga gör det super lätt att växa och därför ganska populärt - det är också lätt att sprida och dela med andra. Det kan stå upp till mycket försummelse och kommer att trivas i indirekt ljus.

Getty / Michael Westhoff

Sweetheart-växten (ett smeknamn som ges på grund av formen av det glansiga lövet) kan stå svaga rum, men det krävs att man klämmer fast för att den inte växer i långa, enkla stammar.

Getty / Marius Hepp / EyeEm

Förväntade mig inte att hitta en tropisk växt på denna lista? Denna hushållplanta kan faktiskt överleva på lysande ljus ensam och trivs i fuktiga förhållanden som badrum.

Getty / Sian Irvine

Om du ofta glömmer att bevattna dina växter, hämtar du en av dessa lågt underhållande: Det behöver faktiskt torka ut mellan vattendrag, vilket innebär att du kan vänta längre.

Getty / Matthew Ward

Eftersom denna anläggning är en av de mest hållbara inomhusplantorna (det gör det ganska bra i svagt ljus) och behöver bara befrukas en eller två gånger om året, är den idealisk för nybörjare trädgårdsmästare.

Getty / Steven Nilsson

Snake Plant

Medan namnet är roligt är detta saftiga ganska tämt (läs: enkelt!) När det gäller underhåll. Mer ljus hjälper till att växa, men det kan tolerera mörkret - bara se upp för rotrot som orsakas av övervattning.

Getty / Matthew Ward

Gjutjärnsanläggning

De läderiga bladen på denna planta är supertoleranta inte bara för lågt ljus utan också värme, kallt, du heter det. Tålamod krävs dock, eftersom det växer super långsamt.

9 Regler som är värda att bryta i ett litet utrymme

Från: Hus Vackra USA