10 Bästa Möbelaffär Tips för inköpsstycken som fungerar i ditt hem

10 MENS-HACKS (Juli 2019).

Anonim

Getty Images

Oavsett om du handlar online eller i butiken, så är det vad du behöver veta innan du köper någon möbel.

Getty Images

Använd Blue Tape för att testa mätningarna

Hitta inte den perfekta möblerna för att den inte passar utrymmet när du kommer hem. Det är där kontrollen av dimensionerna är till nytta. "Ibland ser det ut på ett sätt i butiken eller bilden, men i verkligheten kan det vara helt annorlunda, säger Sharon Blaustein, en inredningsarkitekt med säte i New York City. Oavsett om du köper online eller i butiken, placera det blå tejpen i rummet (märkning där möblerna kommer att vara) för att se hur dimensionerna på objektet fungerar i utrymmet, föreslår Blaustein.

Getty Images

Bli inte alltför Matchy-Matchy

Medan du vill ha dina möbler bitar att komplettera tillsammans, inte allt måste matcha. "Ibland tycker folk om det matchar det är säkert, men det kan bli för mycket, " säger Jason Arnold, en inredningsarkitekt med säte i Nashville. Det handlar om att hitta en balans som fungerar för ditt utrymme. Om du har en traditionell soffa, till exempel, byt saker genom att handla för ett elegant cocktailbord, rekommenderar Arnold. Motsatser lockar trots allt.

Getty Images

Hoppa inte över provproverna (någonsin)

Visst, den soffan kan se bra ut på datorskärmen eller i utställningslokalen, men i ditt hem kan det vara en helt annan historia - särskilt när det gäller färgen. Din bästa satsning: Fråga nätbutiken eller utställningsrummet för provprover i tyget. På det sättet kan du få en uppfattning om hur objektet kan se ut i din egen belysning. Även om vissa företag kan debitera dig en liten avgift, är du bättre att spendera $ 10 för några få prover än att fastna med en $ 5000-soffa som är fel färg, säger Blaustein.

Getty Images

Kom ihåg: Skala är allt

Medan du vill ha din inredning för att göra ett uttalande, betyder det inte att du måste gå stort med allt. "För större rum slutar vissa människor köpa mycket stora bitar istället för att blanda upp det, säger Arnold. Men inte varje bit måste vara i samma skala. "Det handlar om förhållandet hur stordelen fungerar med de andra bitarna i rummet, " tillägger han.

Getty Images

Planera hur du får möblerna inuti

En annan viktig fråga att fråga, särskilt för bostadslägenheter: Hur kommer du att få möblerna i ditt hem? Du kan försöka nå ut till din super för tillgång till hissen, föreslår Blaustein. Vissa leverantörer kan också bryta av vissa delar av möblerna - och ersätta dem efter - för att passa objektet genom din dörr eller smala korridorer. Annars kanske du bara måste skrapa den. "Jag hade en kund som sprang in i den här frågan, så vi ringde det rörliga företaget, " säger Blaustein. "De sa att det inte fanns något sätt det skulle passa, och vi slutade inte köpa det." Det är bättre att vara säker än vänster med en dyr bit du inte kan återvända.

Getty Images

Ge inte till online-impulsböer

Medan Internet kan göra det enklare att handla hemma, ger det också utrymme för mer impulsköp. Det kan vara ett misstag om du hamnar med ett möbel som du hatar på lång sikt. "Jag berättar alltid för mina kunder att de ska köpa in investeringar som talar till dem och de kan leva med länge", säger Arnold. Innan du rusar på att köpa en bit, ta dig tid att tänka på vad det betyder för dig och ditt utrymme. "Om du älskar det, kommer det att fungera någonstans", säger Arnold.

Getty Images

Spara Rug Shopping För The Brick And Mortar Store

När det gäller att handla för textilier, speciellt mattor, är du bättre att gå personligen. "Det är bara så svårt att säga på en datorskärm hur färgen verkligen ser ut, " säger Arnold. "Du kanske tror att det ser rött ut, men i verkligheten är det vattenmelonrosa." En annan sak du kan sakna online: textur. En chunky eller fuzzy matta, till exempel, kan visa sig vara en smärta senare. "De ser bra ut, men de kan vara mycket irriterande när de gör det svårt att öppna en dörr eller flytta en stol", tillägger Blaustein. Bottom line: Döm alltid om en mattan kommer att fungera i ditt utrymme personligen.

Getty Images

Mät längden på föremål redan i ditt rum

Att veta höjden på dina önskade objekt kan vara nyckeln till att dra av den perfekta designparingen. Till exempel tycker de flesta inte om sitt soffbord att vara högre än sin soffa, säger Blaustein. Men om du är en person som gillar att äta framför TV: n, kanske du vill köpa något på den högre sidan. Samma problem kan dyka upp med säng och nattduksbord om du har en ram som är lägre också. Det är bara en annan instans där man känner till dimensionerna kan vara till nytta - och rädda dig från en dekorationsolycka.

Getty Images

Glöm inte komfort är viktigt också

Så mycket som du är frestad att köpa den ultra-slanka soffan, kanske det inte är rätt passform för din komfortnivå eller stil på rummet. "Enligt min erfarenhet är det verkligen bättre att testa sittplatser och ta tid att titta på måtten, säger Blaustein. De flesta leverantörer erbjuder ett standarddjup på 36 inches för en soffa, men om du är högre, kanske du vill välja något mellan 40 och 42 tum, säger Blaustein. Och om du inte har ett super modernt familjerum är slitna bitar troligen inte den bästa passformen. Fråga dig själv: Vad är användningen av soffan? Var kommer det att vara beläget? Vem ska använda den?

Getty Images

Var öppen när det gäller att ordna möbler

"En sak som jag säger till mina kunder är att vara öppen för var objektet passar bäst", säger Arnold. Så även om du blir kär i en bit medan du handlar som inte verkar helt rätt för ditt vardagsrum, kan det bara vara en fråga om brainstorming på en annan plats i ditt hem som skulle fungera bättre, som matsalen eller sovrummet . När allt kommer omkring borde ditt hem fyllas med inredning som gör dig lycklig. Och om du inte kan köpa vad du älskar, vad handlar du i alla fall?

20 Bäst Röda Mattor För En Stjärna Kvalitet Hem